Zúzda Rock Kert – Tribute Day 14.

A nagy slágerekből sohasem elég, főleg, ha élőben is van mód élvezni azokat! A Zúzda Rock Kert rendszeresen jelentkező tribute sorozata immáron 14. alkalommal kerül megrendezésre, melynek keretében neves külföldi zenekarok hazai helytartói gyűlnek össze az est folyamán, s nyújtanak át egy csokrot az általuk tisztelt, egyben sokunk által kedvelt bandák dalaiból. A közönség előtt cseppet sem ismeretlen, hosszabb szünet után újra aktív Magnetica hozza el újfent a Metallica mai napig megunhatatlan slágereit. A G3 alapítójának és Steve Vai tanítómesterének honi képviselete, a JS-YSTEM zenekar az instrumentális elektromos gitárzene rajongóinak kedvez. A stílus egyik legkiemelkedőbb alakja, Joe Satriani munkássága előtt tiszteleg, s igyekszik hitelesen közvetíteni azt a hazai közönség számára. A virtuozitás, a precizitás, az improvizatív készség, a játékosság, a súlyos riffek és lágy dallamok keveréke jellemzi a Moonflower által honi körökben képviselt zenekart, mely nem más, mint a Led Zeppelin! 1998-ban indult azon walesi formáció története, mely 2003-ban az akkor divatos nu metal helyett saját útra indult, s a végleges feloszláshoz közeli állapotból kifordulva lett világhírű. 2003-ban vette fel a Bullet For My Valentine nevet a banda, melynek dalait a Bloody Valentine teszi elérhetőbbé a hazai közönség számára. A death metal vonalat maga mögött hagyó Michael Poulsen is új színt hozott a zenei világba: a csapata által megvalósított rock and roll, heavy metal és rockabilly egyvelegét alkotó muzsika hamar megragadta a hallgatóságot, hosszú időre belevésve emlékezetükbe a dán alakulat nevét: Volbeat. Öt nagylemezük népszerű darabjait közel három éve a koncertek terén igen aktív Volband tolmácsolja hitelesen a hazai közönség felé.

Április 12. (szombat) – Tribute Day 14.
Fellépők: Bloody Valentine, JS-YSTEM, Magnetica, Moonflower, Volband
Belépő: 990Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 20.00

Bloody Valentine (Bullet for my Valentine tribute)

Alapításakor még 12 Pints of My Girlfriend's Blood, rövid időn belül pedig Jeff Killed John néven főképp Nirvana és Metallica feldolgozásokat játszott az a csapat, mely 5 évvel később bár a végleges feloszlás állapotához került közel, egy merész elhatározás bizonyult jó megoldásnak: az akkoriban divatos nu metal helyett saját stílust alakítottak ki, s jutott a világhírig a walesi formáció – ekkor már Bullet For My Valentine néven.
Bloody Valentine
A zenekar gyökerei, 2005. Szeptember 10.-re nyúlnak vissza, amikor Nagyatádon egy kisvárosi baráti társaság megalapította Doom Angel együttest. A zenekar alapító tagjai: Tóth Kornél, Huszár Péter, Tálos Zoltán volt. Az első néhány saját szám elkészítése után kialakult a zenekar fő irányvonala, a klasszikus heavy metal. 2006 novemberében volt az együttes első koncertje ahol a zenekar, sok elismerést és bíztatást kapott a közönségtől és a fellépő zenekaroktól. Ezzel elkezdődtek a folyamatos koncertezések, az ország legnevesebb zenekarainak vendégeként. A nem megfelelő hozzáállás miatt, a fiatal csapat több tagcserén is átesett, ami majdnem a feloszláshoz vezetett, de a kitartás és az elszántság végül győzött. Az új tagokkal zenéjük markánsabb, keményebb lett, és metalcore elemekkel bővült. 2009-ben ugyan ezzel a felállással megalakult, a Bullet 4 My Valentine (Hungarian Bullet For My Valentine Tribute Band) zenekar, amivel 2009 Július 3-án Hevevezekényben megrendezett Tribute Band tehetségkutatón a 3. helyezést érték el. 2009 és 2010-ben a tagok érettségi vizsgái miatt a koncertek ritkábbak lettek. A jelenlegi felállásban 2011 Július 11-én a Doom Angel zenekarral a Rockszanazug tehetségkutatón a 2. helyezést érték el, ahol sok elismerést kaptak neves zenészektől. 2011 októberében elkészült a Doom Angel: At The And of The Wiord címet viselő első demo lemeze.

JS-YSTEM band (Joe Satriani Tribute zenekar)

Az instrumentális elektromos gitárzene rajongói dicsérik a lírikus és érzékeny játékát. Sikerei figyelemre méltóak egy olyan műfajban, ami tipikusan barátságtalan az instrumentális zenészekkel szemben. Satriani eddig 13 Grammy jelölést kapott, és világszerte 10 millió lemezt adott el.[1] Rajongóinak egy része „Satch” becenéven hívja, ami a Satriani név rövidítéséből ered. Számainak egy részében is szerepel ez a név, ilyenek például a Satch Boogie a Surfing With the Alien albumról. További több száz, egyébként cím nélküli szám megnevezése is a Satch Boogie 1, Satch Boogie 143 stb. sémát követi. Más gitárosok néha Saint Joe-ként hivatkoznak rá. Satriani széles körben ismert a technikás hanghatásokat tartalmazó játékáról, védjegye a meleg, bluesos hangzás, finom frazeológia és zeneiség, némi jól alkalmazott tempózással. Satch tagadhatatlanul a világ legismertebb gitárosai közé tartozik. A napjainkban is világszerte sikeres G3 formáció egyik alapító tagja, melynek másik állandó tagja egyben Satriani leghíresebb tanítványa, a szintén világhírre szert tett Steve Vai. Szólólemezei mellett rövid ideig a Deep Purple sorait is erősítette, 2009-ben pedig Chickenfoot néven alapított zenekart Sammy Hagar, Chad Smith és Michael Anthony közreműködésével.
Hazai helytartójaként számon tartott JS-YSTEM tapasztalt zenészekkel sorai közt ápolja munkásságát. Míg a mester csak alkalmanként látogat felénk, addig a zenekar hitelességre törekedve, országszerte, akár klubkeretekhez igazított műsorában adja elő a dalokat.

Magnetica

A 2003-ban Alcoholica néven indult, sok viszontagságot megélt, majd a tagok nagy részének kiválásával 2008 óta Magnetica néven ismert csapat szinte hamvaiból éledt újjá. Hazánk talán legismertebb Metallica-tribute zenekara az évek során bejárta az országot, éppúgy helytállva kisebb klubokban, mint több ezres nézőszámú fesztiválokon. A 2011-ben bekövetkezett szünet után úgy tűnt, az új erőre kapott zenekar története tovább folytatódik, de következő nyáron bizonytalan időre ismét pihenőre vonult a csapat. A régi tagok közül Egerszegi Zoltán (gitár) maradt, akihez először Némedi Tamás (gitár), majd tavasztól Hardon Ricsi (basszusgitár) csatlakozott. Őszre alakult ki a teljes ritmusszekció Barcsi Tibor (dobok) belépésével. Az énekesi posztra Csornai Ádám lett a befutó, akivel 2014 januárjában elkezdték a felkészülést a tavaszi koncertekre. A zenekar repertoárjában éppúgy megtalálhatóak a Metallica korai időszakából származó lendületesebb számok, mint a későbbi idők összetettebb szerzeményei, vagy a legnagyobb slágerek, amik Hetfieldéket olyan hihetetlen népszerűvé tették.
youtube: Magnetica Channel

Moonflower

Jimmy Page, Robert Plant, John Bonham és John Paul Jones által életre megvalósult, az aktív időszakát 1968 és 1980 közt élő Led Zeppelin, a ’70-es évek egyik legnagyobb hatású zenekara. A gitárjáték virtuóz, az ének egyéni és karizmatikus, a basszusgitár mindig alapos és hihetetlenül pontos, a dobok pedig önfeledten tördelték szét a lágyabb számokat is. A virtuozitás, a precizitás, az improvizatív készség, a játékosság, a súlyos riffek és lágy dallamok keveréke a Led Zeppelin, amely tulajdonságokat a koncerteken is hozni tudták. Hazai helytartójuk a Moonflower, kinél a repertoárban megférnek még Jimi Hendrix és a Cream dalai is. Mondhatni bármit eljátszanak, ami eszükbe jut, akár Beatles is szóba kerülhet. Saját hangzásuk teljesen átalakítja, valódi feldolgozássá varázsolja a nótákat.

Volband (Volbeat tribute)

Nemes egyszerűséggel Elvis-metal jelzővel is szokták illetni a Micheal Poulsen vezette dán zenekart. A death metal vonallal szakító énekes-gitáros eszementnek tűnő ötlete hatalmas sikernek bizonyult: a főleg rock and roll, heavy metal és rockabilly keverékéből építkező zenéjük már az első nagylemezzel elsöprő sikert aratott. A banda hamar túlnőtt hazája határain, már a világhír felé vezető úton olyan zenekarok előtt játszott, mint pl. a Metallica és a Nightwish.
A VOLBAND zenekar 2011 októberében alakult. Már az első évben rengeteg dolog történt velünk. Számos nagyobb és kisebb klubbeli koncertet követően a zenekar elnyerte mai, végleges formáját, melyben maximálisan törekszünk arra, hogy visszaadjuk a VOLBEAT hangzásvilágát. Természetesen közönség nélkül ez a banda sem létezhetne, így minden EMBERNEK köszönjük a részvételt, támogatást, aki a VOLBAND szekerét tolja. Mi a fergeteges hangulatról gondoskodunk, mindenki másnak a dolga, hogy jól érezze magát!:-) Rock'n Roll
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: