Kölcsey példaképe lehet minden magyar politikusnak

Kölcsey Ferenc példaképe lehet minden magyar politikusnak, a magyarsághoz való hozzáállása pedig minden magyar ember számára követendő példa - jelentette ki Petneházy Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője csütörtökön sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.


A politikus a magyar kultúra napjának alkalmából tartott tájékoztatón kifejtette, a kultúra "átszövi az egész létezésünket", erről azonban manapság nem szokás beszélni, mivel nem gazdaságos, nem költséghatékony, és nem érezhető semmilyen kézzelfogható hatása.

Petneházy Attila Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére és Nyíregyházára kitérve azt mondta, ez a térség "tud valamit", hiszen olyan közösség él itt, amely az átlagnál több gondolkodót és jeles személyt adott az országnak, többek közt Krúdy Gyulát, Móricz Zsigmondot és Kölcsey Ferencet.

A Himnusz írója megtestesítette az a politikusképet, ami nemcsak a politikusnak, hanem mindenkinek követendő példa - tette hozzá.

A civilben színészként tevékenykedő országgyűlési képviselő Nyíregyháza kulturális életével kapcsolatban azt mondta, a város egy hosszú folyamat végeredményeként országos szellemi központtá vált. Önkormányzati fenntartásba kerültek a település kulturális "oszlopai", így a Móricz Zsigmond Színház, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a Jósa András Múzeum és tagintézményei, megújult a Váci Mihály Kulturális Központ - sorolta.

Petneházy Attila a tájékoztatón a kultúrát érintő országos kezdeményezésekre utalva elmondta, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet idén is folytatja az országos digitális közfoglalkoztatási programját, amelyben magasabb képzettségű álláskeresők kaphatnak munkát a digitális kultúra területén.

Nyíregyháza önkormányzata emellett idén 25 millió forinttal támogatja a helyben működő civil szervezetek kulturális közfeladatait - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: