A londonban élő magyarokról szóló film született

A filmek zenéjét Bognár Csaba szerezi, emellett a vége főcímhez az Anima Sound System ír számot. A producer kitért arra, hogy a jövőben szorosabban is együtt fognak működni a zenekarral.

MTI - Már több mint százhatvan Londonban élő magyar jelentkezett a Menjek/maradjak dokumentumfilm-sorozat második epizódjába. A produkció arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, mi motiválja a kitelepülőket, illetve miként élnek a külföldre költöző magyarok.

A közösségi finanszírozással szeretné előteremteni a Menjek/maradjak stábja a következő rész szereplőválogatásának költségeit. Az októberi 24-i londoni rendezvényen levetítik az első, New Yorkban forgatott epizódot, majd a résztvevők tehetik fel kérdéseiket az alkotóknak. A buli ezt követően az ikonikus The Garage nevű klubban folytatódik az Anima Sound System dj-szettjével - tájékoztatta Imre Loránd Balázs, a produkció producer-rendezője az MTI-t.

Megfogalmazása szerint a rendezvény egyfajta támogatói est lesz, emellett szeretnének kapcsolatokat építeni, találkozni néhány kiválasztott jelentkezővel. A projektről további információ http://www.menjekmaradjak.hu weboldalon érhető el.

Az első részt 2012 decemberében forgatták, és a júniusi bemutató óta a 29 perces dokumentumfilmet több mint 50 ezren nézték meg az interneten. A mintegy félórás dokumentumfilmben az újságíró Mirjam és a szerencsét próbáló Attila történetét ismerhették meg az érdeklődők.

Imre Loránd Balázs elmondta, hogy 2008-ban társult be Józsa László alkalmazott videókkal foglalkozó cégébe, 2010 óta a filmkészítés, a webvideó lett a fő profiljuk, amelyet most bővítenek a dokumentumfilm műfajával.

"A mai magyar valóság iránt érzékeny fiatalok vagyunk, együtt élünk az ország problémáival. A kivándorlás, vagy kevésbé terhelt kifejezéssel az +új mobilitás+ az egyik legfontosabb társadalmi trend ma Magyarországon és Közép-Kelet Európában, erről akartunk filmet készíteni" - idézte fel a kezdeteket. Hozzátette: már az elejétől sorozatban gondolkoztak, jellemző nagyvárosi történeteket szeretnének filmre venni.

A producer szólt arról is, hogy a filmeket egyelőre a cég maga finanszírozza, a közösségi finanszírozási kampány az első próbálkozás a produkció rentábilissá tétele felé. "Most próbáljuk ki, mennyire járható ez az út, de más finanszírozási modellben is gondolkodunk." - jegyezte meg Imre Loránd Balázs a crowdfundingról.

A filmek zenéjét Bognár Csaba szerezi, emellett a vége főcímhez az Anima Sound System ír számot. A producer kitért arra, hogy a jövőben szorosabban is együtt fognak működni a zenekarral.

Megosztás a Google Pluson