Hollók a Trafó Kortárs Művészetek Házában

Hollók (Les Corbeaux) | Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, október 18 - 19.

Nos, ha eddig lövésünk sem volt arról, hogy a hollók mennyire inspiratív állatok, akkor most a saját szemünkkel győződhetünk meg ezen termetes szárnyasok kortárs művészetre gyakorolt hatásáról.
 
Nagy József festő, szobrász, fotográfus, táncos, a világ egyik legelismertebb koreográfusa néhány évvel ezelőtt Japánban, egy épület tetején futott bele egy helyi illetőségű madárba, akivel egy pillanatra összeolvadt az árnyékuk. A nem különösebben extrém szituáció olyan ihletőleg hatott a művészre, hogy rögtön egy egész darabot szentelt a fekete múzsának.

Ezen sajátos ornitológiai vizsgálódásához segítségül hívta Szelevényi Ákos dzsesszmuzsikust, aki több korábbi projektjénél (Eden, Asobu, Entracte, Sho-bo-gen-zo) is közreműködött már zeneszerzőként, ám ez alkalommal testi valójában is megjelenik a színen, és a hangszerekkel való bűvészkedése az előadás szerves részét képezi. Ők ketten a képek, a mozdulatok, a zene, a repetitív zajok és némi sötét trutymó extravagáns kompozíciójában keltik életre Eric Draven alteregójának barátságosabb, ugyanakkor jóval szürreálisabb és művészibb verzióját.
Megosztás a Google Pluson