Múzeumok őszi fesztiválja - Becses óságok Nagykanizsán

Kalandtúra és macedóniai élménybeszámoló mellett "becses óságok" is a középpontba kerülnek a nagykanizsai Thúry György Múzeum következő rendezvényein, amelyek a múzeumok őszi fesztiváljához csatlakoznak.

MTI - Száraz Csilla, az intézmény igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: az első programra már csütörtökön várják az érdeklődőket, akik Pápai Sarolta előadását hallgathatják meg A Dél szenvedélye – Barangolás Macedóniában címmel.

A programok sorában október 9-én kincskereső kalandtúra szerepel, amelyen a gimnazisták az egyetemistákkal mérhetik össze erejüket és tudásukat. Nagyanyáink, dédanyáink "becses óságai" kerülnek a középpontba október 17-én, amikor az idelátogató gyerekek zenés, játékos formában ismerkedhetnek meg a múzeumi tárgyakkal a művészeti iskolát működtető Vabababa Egyesülettel karöltve.

Rögzített pillanatok – Egyesületi élet Kiskanizsán a 19-20. században címmel nyílik új kiállítás a Thúry György Múzeumban október 24-én, ezen a délutánon múzeumi barangolásra is hívják a látogatókat - részletezte az igazgató.

A területi múzeumi státuszt nemrég visszanyert intézmény immár önálló honlapot működtet (www.tgym.hu). Szintén újdonságként telefonra letölthető vagy mp3-lejátszón meghallgatható hangos tárlatvezetést is kaphatnak a látogatók az Emberek, utak, kapcsolatok – Dél-Zala évezredei című állandó kiállításhoz.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: