Operettgálával köszöntötték a józsefvárosi nyugdíjasokat

Operettgálával köszöntötték a józsefvárosi nyugdíjasokat az idősek világnapja alkalmából szerdán az Olasz Intézet dísztermében.

MTI - Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere ünnepi köszöntőjében arról beszélt a több száz megjelentnek, hogy tisztelet, megbecsülés és féltés jár nekik, miután tisztességben felnevelték gyermekeiket, a legnehezebb időkben is munkájukkal, kitartásukkal hozzátettek mindent a nemzet boldogulásához. Kiemelte: a megbecsülést nem ajándéknak tartja, hanem kötelességnek.

A polgármester közölte, számos új szolgáltatást indítottak a kerületben élő időseknek, ezeket fenntartják, sőt bővítik. Példaként említette a szűrőszombatokat, az ügyintézésben, orvoshoz szállításban, napi dolgokban segítséget jelentő úgynevezett Idősbarát péntek programot, a balatoni üdülési lehetőségeket, mintegy négyezer gyógyfürdő belépőt és a színházlátogatásokat. Kocsis Máté fontosnak nevezte, hogy az érintettek ne érezzék egyedül magukat, emellett azt is jelezte: Józsefváros idén megkapta az Idősbarát önkormányzati díjat, amire nagyon büszke.

Az ünnepségen Rogán Antal (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere, a kormánypárt országgyűlési frakcióvezetője azt emelte ki: noha az elmúlt években sokszor kerültek nyomás alá, a kormány és a frakció soha nem csökkentette a nyugdíjakat, sőt minden évben az infláció mértékének megfelelő összeggel megemelte azokat, s szükség esetén év végén tovább korrigált.

Rogán Antal beszámolt az év elején megkezdett és novemberben tovább folytatódó rezsicsökkentésről, megjegyezve, hogy az 1970-es évek óta nem volt ilyen alacsony az infláció, olyan pedig még sosem fordult elő, hogy év elején csökkentek volna a háztartások kiadásai. Szemtelennek és pofátlannak nevezte a 2002 és 2010 közötti kormányokat amiatt, hogy miközben folyamatosan a nyugdíjasok támogatásáról beszéltek, háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére a villamos energia árát.

A fideszes politikus szólt a közösségi munka kötelezővé tételéről az iskolásoknak. Mint mondta, szükség van rá, hogy a diákok legalább évente néhány órát segítsenek az időseknek, rászorulóknak és megtanulják az együttérzést.

A rendezvényen ezt követően a legismertebb operettdalok hangzottak el a Turay Ida Színház művészeinek előadásában.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: