Múzeumi kötetbemutató - Zalai honvédek a Donnál

A Thúry György Múzeumban tegnap késő délután került sor a Zalai honvédek a Donnál kötet bemutatójára, melyet szépszámú érdeklődő előtt tarthattak meg - többek között - a szerzők.

Dr. Szabó Péter hadtörténész és Molnár András megyei levéltár igazgató, tehát a tudományos anyag jegyzői mellett Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója a bemutató kapcsán elmondta, ritkaság egy ilyen mű tudományos szempontból is, hiszen olyan alapos kutatómunkán alapul, mely valóban párját ritkító, s ez nem csupán szöveg-, de fényképanyagára is igaz.


A bemutató kapcsán városunk polgármestere, Cseresnyés Péter is fontosnak tartotta elmondani, mindenfajta kötődés egyfajta identitást is jelent, s egy ilyen kötet is erősítheti a magyarságtudatunkat, ha helyén tudjuk kezelni ismereteinket arról, mi is történt múltunkban. Ahogy fogalmazott, különösen nagy örömére szolgál, hogy mindannyiunk adóforintjából - is - ilyen munkák születhetnek.

A második világháború történései, annak borzalmai a zalai honvédek sorsát sem kerülte el, viszont egyben a harci cselekmények mellett egyfajta hétköznapi élet is kialakult a seregben, és egyebek között az állások mögött. Ebbe is bepillantást enged a szerzőpáros kötete.

P.L.

Megosztás a Google Pluson