Nézzünk magyar filmeket

A Coming out című új magyar vígjáték főszereplői, Tompos Kátya és Csányi Sándor is csatlakozott az illusztris színészcsapathoz, akik részt vesznek a „Vissza a moziba! – Nézzünk magyar filmeket!” munkacímű különleges kisfilmben, melynek a napokban volt a forgatása. A Magyar Nemzeti Filmalap felkérésére Antal Nimród rendezésében készülő kisfilm fontos ügyet szolgál: célja, hogy a nézők újra beüljenek a magyar filmekre a mozikba. A társadalmi célú film a legkedveltebb magyar színészek részvételével készül. Többek közt Csuja Imre, Derzsi János, Dobó Kata, Eszenyi Enikő, Gáspár Sándor, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Koltai Róbert, Kulka János, Pindroch Csaba, Rudolf Péter, Schell Judit és Szabó Győző is látható lesz benne.
 
A kisfilm két résztvevője, a nagy sikerű Poligamy szerelmespárja, Tompos Kátya és Csányi Sándor a december 5-én mozikba kerülő Coming out című romkomban ismét együtt szerepel. Orosz Dénes újabb alkotásának főhőse Erik, az ország leghíresebb meleg személyisége, aki büszkén vállalja másságát, ám egy balesetet követően váratlanul szokatlan változást észlel magán: látványosan vonzódni kezd a nőkhöz – közülük is leginkább az őt elgázoló, s egyúttal kezelő orvosnőhöz.
 
A Filmalap támogatásával egyébként immár húsz film forgatása fejeződött be: decembertől kezdve szinte havonta a mozikba kerül egy-egy új magyar mű. A „Vissza a moziba! – Nézzünk magyar filmeket!” című társadalmi célú kisfilm a tervek szerint az év végétől lesz látható a televíziókban, online felületeken és természetesen a mozikban.
 
(Magyar Nemzeti Filmalap, Hungaricom)

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: