Zúzda Rock Kert – Symphonic Night

Világszerte számtalan zenekart találni már a női énekes központú dallamos metal képviselői között, a napjainkban is növekvő rajongótáboron túl nem kevés tribute zenekart létrejöttéhez járult hozzá, az alól hazánk sem maradhatott kivétel. Az irányzat két igen népszerű csapata, a holland Epica és az USA-beli Evanescence közkedvelt dalait hozzák el magyarországi képviseleteik, azaz a Meteora és az innoScence március 22-én a Zúzda Rock Kertbe látogatók számára. A stílushoz igazodva egy, a 2008-as létrejötte óta erőteljes vérfrissítésen átesett, ellenben pozitív irányba haladó csapat, a szintén női énekessel operáló Riverlust is tiszteletét teszi. S némileg kakukktojás, mit a negyedik résztvevő kínál: Cirkusz, show, horror, altató? Friss és ropogós steampunk hat a hallójáratokra! Bár hazánkban a stílus maga még csak szárnyait bontogatja, hirtelen sikereit figyelve, hamar nemzetközi vizekre evezhet a köztudatba Lies Of The Machine néven berobbant társulat.

Március 22. (szombat) – Symphonic Night
Fellépők: innoScence, Lies Of The Machine, Meteora, Riverlust
Belépő: 990Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 21.00

Fontos tudnivaló:
Március 22-én (azaz ezen esemény napján, szombaton) két különböző esemény lesz megtartva a Zúzda Rock Kertben.Időrendben az első, a Hóförgeteg Gothic-Rock-Metal Hastánciskola Performance és Tánc Estje lesz, mely 19.00-tól 21.00-ig fog tartani. Erre 600 Ft-os belépőt szednek a szervezők. A második, a Symphonic Night -melynek keretében fellép a Riverlust, a Meteora, az innoScence és a Lies of the Machine- 21.00-tól kezdődik, de már 20.30-tól be lehet jönni. A belépő ide 990 Ft. Abban az esetben, ha valaki mindkét eseményen szeretne részt venni, az válthat egy kombinált jegyet is 1500 Ft-ért!
A másik eseményhez tartozó profil:


innoScence
Evanescence tribute
Tagok:
Dánfi Tímea - ének
Németh Edina - vokál
Szécsényi Károly - szólógitár
Kis Viktor - ritmusgitár
Barad Richárd - basszusgitár
Martinka Mátyás - billentyű
Antal Dávid – dob

Lies Of The Machine
A LOTM egy koncepciózenekar, középpontjában egy elképzelt, erőteljesen steampunk/mythpunk/dieselpunk hatásokkal fűszerezett világ áll, ahol a gépek uralkodnak az emberek túlnyomó része felett, általános békét és folyamatos fejlődést biztosítva immár évtizedek óta. Persze az is lehet, hogy a jólét és a béke mind csak egy álnok hazugság, amelyet az elnyomott tömegekre erőltetnek; ki tudja? Az aelső magyar steam-powered metal zenekar, a Lies Of The Machine 2013 májusában alakult budapesti székhellyel. Első kislemeze, a DaemoCog EP ingyenesen letöltő a zenekar Facebook oldaláról.

Meteora
Nem más a csapat, mint az Epica hazai helytartója. A története során érezhető változásokon átesett zenekar rendszeres klubfellépőnek számít, több hasonlóan dallamos zenei világot képviselő banda társaságában. Főleg Budapest szórakozóhelyein fordulnak elő gyakran, s mint híradásaik igazolják, nem kívánják örökre a tribute jelzőt megőrizni, a koncertezés mellett gőzerővel dolgoznak saját felvételeiken is.

Riverlust
A zenekar 2008 májusában alakult Leaf Storm név alatt, az első stabil felállását követő egy év aktív koncertezéssel telt Budapest különböző klubjaiban és néhány alkalommal megfordultak Szombathelyen is. Majd a bekövetkezett tagcserék utáni időszak gyakorlással és újabb saját számok írásával telt, majd a banda 2010 szeptemberében újra nekilátott a koncertezésnek, többek közt színpadra állhattak a Petőfi Csarnokban, Felvidéken, Szombathelyen pedig a Tűzmadár előtt játszottak. 2011 júniusában 3 évnyi közös munka után a zenekar úgy döntött, hogy megválik énekesnőjétől (Ági) és ezzel lezárult az első nagy fejezet a banda történetében. A nyár az új énekesnő keresésével, valamint a közelgő EP felvételére való készüléssel telt. 2011 augusztusában az üres énekesi posztot az Alhana zenekarból ismert Zsizsu töltötte be. Ekkor döntöttek a zenekar nevének megváltoztatása mellett, és augusztusban azonnal neki is láttak az 5 saját számot tartalmazó kislemez felvételének. 2012 áprilisában, több mint 2 év együtt zenélés után a zenekar és a billentyűs, Hanna útjai különváltak, helyére nem sokkal később Zathureczky Zsombor lépett. Júniusban elkészült a zenekar első kislemeze 'Innocence' címmel (letölthető itt: http://bit.ly/Q3TlAt).


Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: