Vanna, Climates, Show Your Otherside, Inhale Me


Budapest, Supersonic Vörös és Kék Yuk, december 12. 19:00

„Ez az egész poszthárdkór, metálkór gagyiság négy-öt év múlva sehol sem lesz, a fülükbe cintányért üttető fiúk pedig a csatornázásokon fognak kubikolni” – mondották a súlyos zenékben jártas Nostradamusok a 2000-es évek közepén. Finoman szólva sem lett igazuk.

Míg a nu metal koporsójába valóban belekerültek azok a bizonyos szögek, a metalcore műfaj (illetve annak összes mutációja) köszöni szépen, jól van, sőt, mit sem veszített népszerűségéből megjelenése óta. Pedig azzal nem vádolható, hogy lélegzetelállítóan egyedi zenekarokat vonultatna fel. A bostoni Vanna azonban mindenképp kiemelkedik a mezőnyből, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy tökéletesen fogós dalokat írnak. Nick Lamberték pedig Void című új lemezükön is tartották magukat ezen jó szokásukhoz.

A csapat az angol Climates társaságában érkezik. Az ikergitáros szólókat előszeretettel használó fiúk le sem tagadhatnák, hogy klasszikus heavy metal csapatokon szocializálódtak, ugyanakkor a new school hardcore sem áll tőlük különösebben távol. A hazai metalcore színteret ezúttal két zenekar képviseli, nem is akármilyen szinten: a kecskeméti Show Your Otherside és a budapesti Inhale Me. 

Jegyár elővételben: 2000 Ft, helyszínen: 2900 Ft  

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: