Amorf Ördögök - Tripla teltház elővételben

Az újbudai A38 állóhajóra május közepére meghirdetett mindhárom Amorf Ördögök-koncertre elővételben elkelt valamennyi jegy. Az eredetileg tervezett egyetlen fellépés, május 15. péntek mellett a zenekar 16-án szombaton és 17-én vasárnap is telt ház előtt fog játszani.


"Legutolsó koncertünkön 2007-ben négyszáz fizetővendég volt, álmunkban se gondoltuk volna, hogy megtöltötök egy hét alatt elővételben két darab A38-at. Ezért csinálunk egy utolsó, vasárnapi napot is" - írta a rajongóknak Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök alapítója, vezetője még január közepén az együttes Facebook-oldalán.

Most szerdára a harmadik koncertre is valamennyi jegy elkelt elővételben, így az Amorf Ördögök visszatérő koncertjeit háromszor 650, azaz csaknem 2000 néző fogja látni és hallani.

A 2000-es évek első felének népszerű, modern sanzonokat előadó zenekara nyolc év szünet után játszik újra közönség előtt, és az A38-as koncerteket megelőzően május 8-án Veszprémben az Expresszóban, valamint június 19-én a Fishing On Orfű fesztiválon is fellép.

"A fővárosi A38 hajó felkérésére állunk össze, és az elejétől a végéig eljátsszuk a Cellux-szimfónia című, tíz évvel ezelőtt megjelent utolsó sorlemezünket, valamint a legnagyobb Amorf-slágereket" - mondta korábban Tövisházi Ambrus az MTI-nek.

Az 1993-ban alakult, 2000 környékén népszerűvé, majd kultzenekarrá vált csapat zenéjében a diszkó, az elektro, a sanzon, a folk és egyéb stílusok keveredtek meghökkentő, ám igényes módon. A budapesti zenekarnak Tövisházi Ambrus (billentyűs hangszerek, ének) mellett Tariska Szabolcs szövegíró-énekes és Péterfy Bori énekes volt meghatározó tagja. Az Amorf Ördögök 2007-ben elbúcsúzott a közönségtől, az akkori zenekari felállás tagjaiból alakult Péterfy Bori szólólemezének kísérőzenekara, az azóta is folyamatosan működő Péterfy Bori & Love Band. (Közben Tövisházi az Erik Sumo Bandet is üzemeltette 2005 és 2013 között.)

Az Amorf Ördögök négy demóanyag után 2000-ben jelentette meg Betyár a Holdon című anyagát, rajta olyan slágerekkel, mint a címadó dal, a Vedd fel a legjobb ruhád, a Megsárgult konfettik a Holdfény bárban, a Parti lány vagy a Virágos kert az élet. A folytatás a kissé downtempósabb Molylepke Minibár volt 2002-ben, 2005-ben következett a Cellux-szimfónia, majd 2006-ban jött ki a búcsúválogatás Pokoldiszkó címmel.

Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs Amorf Lovagok néven 2010-ben gyerekeknek szóló CD-t készített Tócsarobbantó címmel. Idén az Amorf Lovagok is újra aktív: minden hónap hatodikán új dallal jelentkezik, ismert és kevésbé ismert vendégénekesekkel.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: