Távozik Jon Stewart a Comedy Centraltól

Jon Stewart humorista feladja a Comedy Central szatirikus The Daily Show című műsorának házigazdai szerepkörét.


Ezt maga az 52 éves Stewart jelentette be a keddi adásban. A műsorvezető, aki 1999 óta volt a show arca, még nem döntötte el, hogy mire adja majd fejét a jövőben.

A komikus főleg a jobboldali politikusok és média kifigurázásával vált ismertté. Jon Stewart főszereplésével a műsor 18 Emmy-díjat kapott. 

Decemberben a Viacom tulajdonában lévő Comedy Central egy másik meghatározó személyisége, Stephen Colbert hagyott fel a The Colbert Report című műsorával, hogy átigazoljon a CBS-hez és május 20. után átvegye majd a távozó David Lettermantól a Late Show-t.

A New Yorkból sugárzott The Daily Show-t naponta átlagosan több mint egymillió néző kíséri figyelemmel. Ez sokkal kisebb közönség, mint a konkurens éjszakai szórakoztató műsoroké, de a fiatal közönségnek médiafogyasztásai szokásainak és új médiának köszönhetően Stewart műsora nagy befolyásnak örvend. A Pew kutatóintézet egy 2004-es felmérése szerint a 18-29 éves közönség 21 százaléka rendszeresen innen tájékozódott a politikáról.  

A csatorna még nem nevezte meg, hogy kit szán az év folyamán távozó Stewart utódjául. Műsorvezetői székének lehetséges örököseként a sajtóban megjelent találgatások olyan humoristák nevét szellőztették meg, mint John  Oliver, Tina Fey, Amy Poehler, Chris Rock, Seth MacFarlane, Jessica Williams vagy Joel McHale. 

Jon Stewart, aki 1993-ban az MTV-n tűnt fel a Jon Stewart Show-val tavaly Rosewater címmel filmet rendezett.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: