Indul a Design Terminál tavaszi mentorprogramja

Hat kreatívipari vállalkozás került be a Design Terminál múlt hónapban meghirdetett második mentorprogramjába, amelynek keretében a győztes pályázók féléves szakmai tanácsadásban részesülnek - olvasható a Design Terminál MTI-hez eljutatott pénteki közleményben.


A beérkezett 70 pályázat közül a zsűri döntése alapján a háromdimenziós nyomtatással foglalkozó Do3D, a Dori Tomcsányi divatmárka, a fűszermalomgyártó Paprikum, a bútorgyártó AP Faktura és a Studio Nomad bútortervező vállalkozás került be a mentorprogram 2015-ös tavaszi szemeszterébe. Emellett a 2014-es Gombold újra! pályázaton a legjobb magyar tervezői díjat elnyerő November is csatlakozik a most induló programhoz.

"Az első kör tapasztalatai nagyon pozitívak, több céget eredményesen segítettünk a céljaik elérésében, megtették az első lépéseket. A 2015 tavaszi félévre jelentkező cégeknél is a jó termék, vagy szolgáltatás, az innovativitás, a jó csapat, az önállóan megtett első lépések, eredményesen lezárt 1-2 éves munka nyomta a legtöbbet a latban" - idézi a közlemény Nemes Attila mentort, a Kitchen Budapest társalapítóját.

A közlemény szerint a mentorprogram célja, hogy a legígéretesebb kreatívipari kis- és középvállalkozásokat féléves, 
elmélyült szakmai együttműködés keretében felkészítse befektetés befogadására, nemzetközi piaci terjeszkedésre. A nyertes 
pályázók lehetőséget kapnak külföldi szakkiállításokon való megjelenésre is. A program szakmai stábjának munkáját összesen 10 mentor és szakmai tanácsadó segíti.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: