Több ezren a szekszárdi borvidéki félmaratonon

Több mint háromezren vettek részt a hétvégén rendezett VI. Tolle Borvidéki Félmaratonon Szekszárdon, amely a város polgármestere szerint az ország legtöbb embert megmozgató amatőr futóversenyévé vált.


A szekszárdi borvidéket népszerűsítő, másfél napos félmaratonra 800-an neveztek, idén a határokon túlról is érkeztek futók, a verseny központi helyszínén, a Béla király téren pedig háromezerötszázan vettek részt a programon - mondta Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester a rendezvényt értékelve csütörtökön az MTI-nek. Hozzátette: az önkormányzat 600 ezer forinttal támogatta a versenyt.

A szervezők tájékoztatása szerint az egyéni és váltó számokban összesen 1800-an álltak rajthoz; a versenyen 700 liter fröccs, 2000 liter víz, 600 liter izotóniás ital, 1000 zsíros kenyér és 200 kilogramm banán fogyott el, emellett a frissítő pontok mellett sokan önkéntesen is kínálták vízzel, fröccsel a futókat. 

A mezőny nagy része azt az élményt tartotta fontosnak, amit a szekszárdi borvidék nyújtott számukra - mondta Csillag Balázs,  a félmaraton társszervezője.

Forrás: MTI

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: