Hatebreed a Budapest Parkban

Budapest, Budapest Park, augusztus 12. 20:00

Léteznek kevésbé hivatalos műfaji meghatározások, ilyenek pl. a földművelésügyi és vidékfejlesztési metál vagy a culágerhardcore. Szakmaiatlanság ide vagy oda, ez utóbbi kifejezésnél keresve sem találhatnánk jobbat, ha a Hatebreed zenéjét próbálnánk körülírni.

Tudniillik, a connecticuti csapat szerzeményeit hallgatva lelki szemeink előtt egy jól megtermett kőművessegéd jelenik meg, amint éppen egy földdöngölő géppel esik neki egy betonasztalnak. Ha azonban szigorúan szakmai szemmel nézzük a Hatebreedet, a new school hardcore mezőny egyik legmeghatározóbb zenekarát látjuk, mely legalább akkora hatást gyakorolt a színtérre, mint korábban a Biohazard.

A csapat az 1996-os Under The Knife-albummal robbant be a köztudatba, majd csakhamar olyan alakulatokkal turnézott, mint a Deftones, a Slayer, a Napalm Death vagy az Entombed. Kereskedelmileg legsikeresebb lemezeit a Perseverance-t, a The Rise Of Brutalityt és a Supremacyt Grammy-díjra is jelölték. A frontember, Jamey Jasta pedig nem csupán a Hatebreed énekeseként vált közismerté, hanem az amerikai Headbanger’s Ball műsorvezetőjeként is. Emellett vendégeskedett a Sepultura, a Napalm Death, az Agnostic Front és megannyi legendás zenekar korongján.
Megosztás a Google Pluson