Sziget KULT

Budapest, Óbudai-sziget, augusztus 5 - 12.

Az idei évtől nem csupán egy lekerített kültéri dühöngő, de egy valódi, önálló organizmusként lüktető miniállam várja a szigetlátogatókat, akik mindenféle hivatali procedúra, vízum és vakcina nélkül dobbanthatnak egy hétre a tutiba.

Bár az újonnan alakult, tiszavirág-életű – viszont annál tartalmasabb – Sziget Fesztiválköztársaság alapjáraton változatlanul a felhőtlen szórakozást, a zene kollektív örömét, a szolid, de tartós alkoholmámort és az empirikus élmények halmozását tűzi zászlajára, azért nem maradunk helyszínkompatibilis kultúra nélkül sem.

Itt van mindjárt a színházi felhozatal, mely egyaránt tartalmaz kortárs táncprodukciót, dinamikus performanszot, klasszikus, sétálós/gurulós utcaszínházat dögivel (Chilétől Hollandiáig), lebilincselő, kifejezetten szigetspecifikus cirkuszi előadást (Cirque du Sziget), vagy éppen látványos akciószínházi őrületet. Ez utóbbit egy kedves régi ismerős, a német Theater Titanick zakkant csapata szolgáltatja, akik idén az új szerkezetekkel turbózott Tűzmadarakkal állnak neki sokkolni.

Buli előtt vagy után ismerkedhetünk a kortárs képzőművészettel, lazulhatunk a Lumináriumban, bóklászhatunk a Múzeumi Negyedben, vagy fetrenghetünk irodalomra a fűben, és persze ez még csak a jéghegy csúcsa. Váltsd ki az útlevelet, és meglátod!
Megosztás a Google Pluson