30 éves a Macskák - Debrecenben - JEGYEK ITT

Időpont: 2013. október 12., 20 óra
Helyszin: Főnix Csarnok

2013. augusztus 30-31-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon rendezték meg a Madách Színház idén 30 éves Macskák című musicaljének jubileumi előadásait. A hatalmas színpad miatt a produkciót bővített díszlettel, a megszokottnál nagyobb tánckarral, élő zenekarral és kórussal mutatták be ezen a két estén, így nem csoda, hogy a jegyek pillanatok alatt elfogytak mindkét előadásra.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az eredetileg meghirdetett augusztus 30-i és 31-i előadás mellett egy újabb időpontot tűztek ki: 2013. október 12-én a debreceni Főnix csarnok ad otthont a jubileumi musicalnek, így akik az augusztusi bemutatóról lemaradnak vagy a fővárostól távol laknak, de mindenképpen szeretnék látni a darabot, október közepén még megnézhetik! A jegyek azonban gyorsan fogynak, így érdemes minél előbb megvásárolni őket!

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg zseniálisan Andrew Lloyd Webber, és ebből készült a fantasztikus, világsikerű Macskák musical.

A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be a Macskákat, közvetlenül a londoni ősbemutató után. Az eltelt 30 évben az előadás csaknem 1400-szor került színre - nemcsak Budapesten, hanem Szegeden, Debrecenben, Nyíregyházán, sőt az olaszországi Trento és Bergamo közönsége előtt is.

Minden magyar színházi rekordot megdöntve eddig több mint 1,5 millió néző vásárolt jegyet a musicalre. Az eltelt három évtizedben sok szereposztást megért a Macskák: a különböző szerepekben összesen 190 művésznek tapsolhatott a közönség.
Megosztás a Google Pluson