Ünnepi díszkivilágítás és kulturális programok Kaposváron

Kaposvár - Ünnepi fénybe öltözik vasárnap délután Kaposvár belvárosa. A főtéren  több ezer apró égővel feldíszített karácsonyfa, adventi koszorú, új betlehem, a sétálóutcákon karácsonyi fényfestés is várja az érdeklődőket a negyedik gyertya közös meggyújtásával december 22-én záruló kaposvári advent idején.


Az ünnepi várakozásban az a legértékesebb, hogy együtt lehetünk - mondta el az MTI-nek Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Hozzátette: ezért alakították át úgy hagyományos adventi programokat, hogy a kaposvári közösségek kapjanak főszerepet.
Négy héten keresztül minden szerdán, pénteken és vasárnap délután színes programok várják az érdekl
ődőket a Kossuth téren. Idén is lesz Mikulásház és Pajtaszínház, ahol a következő hetekben Kaposvár óvodásai, iskolásai, népdalkörei, nyugdíjas csoportjai lépnek fel, tartanak karácsonyi vásárt és elindul Mikulás vonat is. A gyermek- és családi programoknak helyet ad még a főtér szomszédságában lévő Szivárvány Kultúrpalota és a közeli Együd Árpád Kulturális Központ is.
Az idei kaposvári advent érdekessége, hogy december 15-én Rippl-Rónai ismét "hazatér": megérkezik Kaposvár új InterCityje, a város szülöttér
ől, a világhírű festőművészről elnevezett Rippl-Rónai IC, amelyet korabeli hangulattal, ünnepi műsorral fogadnak a vasútállomáson.
December 22-én, az adventi programok zárásaként a történelmi egyházak képvisel
ői mondják el ünnepi gondolataikat a Kossuth téren, majd a fényfestők karácsonyi fénybe öltöztetik a Városházát.
A részletes programok elérhet
ők a www.egyud.kaposvar.hu oldalon.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: