Mø, Venice Valley a hajón

Helyszín és időpont: Budapest, A38 Hajó, november 28. 19:30

Mø, aki véletlenül sem „eM-Nulla”: nevének helyes ejtése egyébként Möe. A Polar Beat színeiben érkező, Diplóval kokettáló dán elektrodíva a betegség miatt elmaradt májusi fellépését pótolja; a hazai Venice Valley duó skandináv poppal melegít be.   

A „girl power” dán üdvöskéjének hangjára a szélesebb közönség Avicii klubhimnuszában, a Dear Boy-ban figyelhetett fel, a masszív vocoderezés dacára, de gyerekkori példaképeitől, a Spice Girls-től a Say You'll Be There-t is feldolgozta.


A karakteres hanggal felvértezett, ám törékeny Karen Marie Ørsted szándékosan játszik rá a kislányos külsőségekre. Viszont olyannyira ügyesen muzsikál, hogy két éve a Bikini Daze című anyaggal már belopta magát a megmondó zenei blogok szívébe-fülébe. Idei korongja, Ronni Vindahl producer segítségével készült, februárban kijött No Mythologies to Follow pedig senkiben sem hagy kétségeket afelől, hogy a forrónadrágos/miniszoknyás, copfos Sporty Spice-fan igazi underground alak, a mainstreames felbukkanások pedig csak jól sikerült kitérők. A 25 éves énekesnő a Major Lazeres Diplóval is ügyködött már, melynek eredménye a közös turné mellett a lemezén a XXX 88 című opusz: a feszes, moombahtonba csúszó dalban szakítós témákat feszeget. 


A koppenhágai leányzó előzenekaraként a – neve ellenére – hazai, ráadásul skandinávízű popot játszó Venice Valley domborít. A Fekete Teve zenekar frontembere, Sugár Andor és a Kegyelemkettes gitárosa, Hencz Péter alkotta duó az Answers című dalát egy éve a norvég MMM csajduó segédletével készítette el. 

Jegyár: 3000 Ft, elővét 2500 Ft 
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: