Odett koncertjével nyit a Hey, June!

Odett pop-art koncertjével indul az idei Hey, June! könnyűzenei fesztivál a tízéves fennállását ünneplő Művészetek Palotájában (Müpa) június 8-án. A június 25-ig tartó rendezvénysorozaton fellép Kollár-Klemencz László és a Melankolikusok, Antonia Vai, a Zagar és az Irie Maffia is - olvasható az intézmény MTI-hez eljutatott közleményében.


Odett koncertjén a vidám slágerek egy része vendégzenészek segítségével kap új hangzást, míg egyes szerzemények klasszikus hangszerelésben, vonósok és gyermekkórus közreműködésével szólalnak meg. A rendhagyó látványt a produkció hátterében dolgozó művészek - köztük a filmrendező Pater Sparrow - vizuális effektjei biztosítják.

Kollár-Klemencz László és a Melankolikusok Legesleges című estje június 10-én várja az érdeklődőket, a műsor díszvendégei a kortárs irodalom jeles alakjai, Erdős Virág - akinek verseit a zenész debütáló albumán zenésítette meg - és Grecsó Krisztián lesznek. Mellettük két zenészlegenda, Másik János és Lantos Iván is közreműködnek a koncerten.

Június 16-án Antonia Vai, a 26 éves Svédországban született magyar származású énekesnő mutatkozhat be a Müpában, akinek dalai a folk-pop, a dzsessz, a világzene és a költészet körül forognak. A koncerten Antonia Vai alapzenekara vonós szekcióval, hárfával és vokalistákkal egészül ki, míg vendégként fellép a Bohemian Betyars, Saiid, Sena és M3nsa, a ghánai rapper-énekes is.

A Zagar június 21-én Motion Pictures Laboratory címmel nagyjátékfilmekben és sorozatokban hallható, valamint filmzenei hatású, mozgóképekre asszociáló számaira épülő műsorral áll színpadra. Az átdolgozott dalok eljátszásában a Pro Musica Kórus tagjai is a zenekar segítségükre lesznek, a filmzenekoncertet szuggesztív vetítés kíséri a filmtörténet klasszikus és posztmodern remekeivel.

A Hey, June! fesztivált a 10 éves születésnapját ünneplő Irie Maffia zárja június 25-én. A reggae, hiphop, rock és funk stílusjegyeket ötvöző tizenkét fős formációt tizenhárom fúvós egészíti ki a koncert erejéig, az akusztikus részekkel tarkított, színdarabszerűen összerakott műsorban pedig szerepet kap a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem orgonája is, amit Premecz Mátyás szólaltat meg. Az est vendégei lesznek emellett az Akkezdet Phiai, valamint a Punnany Massif három frontembere is - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: