Szamártárlat, sörkóstoló verseny és boszorkányégetés

Esztergomban a szamár szerepét értelmező tárlat nyílik szombaton a Múzeumok éjszakáján, Tatabányán a sörgyártásról szóló kiállítás mellett sörkóstoló versenyt rendeznek, Komáromban boszorkányégetéssel színesített interaktív színjátékot adnak elő a Klapka György Múzeum munkatársai.


Az esztergomi művelődési házban az emberiség története egyik legfontosabb haszonállatának szerepét bemutató tárlat nyílik délután öt órakor. Bihari Kiss Endre felkérésére 24 magyar művész küldött alkotást az Úr Lova című irodalmi és képzőművészeti antológiába. A kiadványba írók, költők, grafikusok, festők küldtek alkotásokat. Az esztergomi tárlatot az antológia anyagából állították össze.

A Tatabányai Múzeumban Sör és perec címmel nyílik kiállítás a sörgyártás történetéből, majd különleges sörök megízlelésére rendeznek kóstoló versenyt. Az érdeklődők éjjeli tárlatvezetésre várják a múzeum nemrég átadott állandó kiállításán.

Komáromban a keresztények hitük miatt elszenvedett megpróbáltatásait mutatják be a Klapka György múzeum munkatársai. Rendhagyó tárlatvezetésre kerül sor a Katolikus egyház története Komáromban című időszaki kiállításon, előadást tartanak a Rómában és Pannoniában fellelt ókeresztény emlékekről, valamint A kacsa esete az inkvizíciótól a máglyáig címmel boszorkányégetéssel színesített interaktív színjátékot adnak elő.

A Monostori Erődben Szamódy Zsolt Olaf, Balogh Rudolf díjas fotóművész félnapos, fotósétával egybekötött tanfolyamon mutatja meg a jelentkezőknek, hogyan tudnak a korábbinál kifejezőbb fotográfiákat készíteni.

A MonoStory Erődszínházi Társulat A Katona címmel ad elő egy történetet, a kazamatákban csapatépítő kalandjátékot tartanak. Az erőd Jókai termében Michal Ewilone Bajci graffiti kiállítása nyílik, mely arra a kérdésre keresi a választ, vajon a graffiti művészet-e vagy vandalizmus?

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: